Wie zegt ge…?
Toneelkring Het Heidebloempje is een fantastisch clubje van allerlei pluimage dat probeert om mooie en meestal grappige toneelstukken op de planken te toveren en daar ook meestal in slaagt. Traditioneel zijn de opvoeringen van ons grote toneelstuk op het einde van januari en februari. Dan spelen we met alle leden die zich daar voor op gegeven hebben een grote productie gedurende 10 voorstellingen voor om en bij de 2000 trouwe kijklustigen!
Daarbuiten vindt sinds 2 jaar ook een oktoberproductie plaats die een alternatief stuk op de planken zet met iets meer diepgang. Tevens proberen we om aan zoveel mogelijk activiteiten deel te nemen die in ons vaarwater passen ; herdenking WO1, Griezelig Grensland, Evocatie van de TV reeks “In Vlaamse Velden” met Jef Neve…waarbij het motto is “alles kan niets moet”. Alles gebeurt in een amicale sfeer onder vriendjes van allerlei ouderdom. Immers, ons jongste lid is 12 jaar oud….!
Acteertalent is natuurlijk een beetje vereist maar het belangrijkste is dat je je durft smijten in je rol en…dat je je openstelt naar de andere leden van de roedel. Toneelspelen is immers een echte groepssport en dat uit zich ook in allerhande nevenactiviteiten : jaarlijks organiseren we voor onze leden een verrassingsreis, een teambuildingsactiviteit en gewoon af en toe een gezellig samenzijn bij de lokale horeca van Merksplas en daarbuiten.

Interesse in ons clubje ?
Dat horen we graag! We beschikken onder onze discipelen over fantastische acteurs en actrices, regisseurs met klasse, een professionele fotograaf, veel denkers en nog meer doeners maar hebben ook nog openstaande vacatures voor nog veel meer jongens en meisjes die graag acteurs en actrices willen worden maar ook voor decorbouwers en –bedenkers, binnenhuisarchitecten enzovoort.

Een beetje plankenkoorts?
Dat is normaal en volkomen legitiem te noemen. Wees gerust… We smijten niemand voor de spreekwoordelijke leeuwen, wees gerust! Iedereen kan rekenen op de doorwinterde begeleiding van onze deskundige regisseurs en de collega’s die je met raad en daad bij staan.
Ongeveer 35 repetities gaan er een productie vooraf. Deze verlopen heel relaxed en met veel plezier. Dat is uiteindelijk ook de betrachting van ons clubje!
Bovendien organiseren we regelmatig extra cursussen stemtechniek, acteren voor beginners en je wordt lid van Open Doek, de overkoepelende organisatie van alle amateurtheatergezelschappen in Vlaanderen.

Meespelen?
Joepie! Bel of mail dan als de bliksem naar een van de pechvogels die per toeval aangeduid zijn als verantwoordelijken. Ze zullen je met open armen ontvangen!

Willy Govers : 0496.46.37.70 of Willy.Govers@telenet.be
Roel Van den dries : 0484 612 512 of Roel.Vandendries@live.be
Je kan ook ons vriendje worden op ons Facebookclubje op Toneelkring Het Heidebloempje of rechtstreeks mailen op Toneelheidebloempjemerksplas@gmail.com

Tot binnenkort?