REPETITIES VAGABONDIA GESTART!

 

De eerste week van de zomervakantie kondigde zich veelbelovend aan : alle bengels erdoor en op naar volgend schooljaar, diverse zomerkampen dienden zich aan, links en rechts zelfs al een verdwaald postkaartje in de bus. De “congé” hing duidelijk in de lucht!

 

Niet zo voor onze Heidebloemers en Muzikanten van Vagabondia. Niet minder dan 4 repetities stonden al gepland in deze eerste week van het zomerreces. En wat voor repetities…uw verslaggever bericht…

 

De Bende van Ben” stond duidelijk al op scherp! Zo hadden er al enkele van zijn discipelen warempel al kans gezien om de benodigde stukken al te herschrijven naar een speelbaar geheel voor iedereen. Lander en de zijnen speelden de muziekstukken precies alsof ze nog nooit iets anders gedaan hadden. Van de eerste herhaling bleek wat een professionalisme dat het project in huis gehaald had met Ben, An, Lander, Evelyn, Lore, Robbe en Brent. En wat een synergie straalt dat groepje uit. Dat maakt een mens gelukkig dus. Op 8 juli jongstleden doken de muzikanten als profs de muziekstudio in en speelden al 2 stukken in die door de bekwame handen van muziekcoach Studio Webbert gleden. Hij was zelf ook aangenaam verrast door het grote niveau van spelen! Dat belooft dus. ͞

 

“Hej Roel, ik denk dat ik er uit ben met de muziek.” Of we eens kwamen luisteren? Natuurlijk! Duidelijk veel te bescheiden troonde Mark Sneyders ons mee naar zijn muziekkamer. En wat we daar zagen heeft ons blij gemaakt! De brave man is duidelijk al meer dan voorbereid…Hij gaf een demonstratie ten beste van zijn kunnen. En dat is, lieve lezer, heel wat! We stonden als het ware aan de grond genageld van zoveel kunnen. Per tijdperk ingedeelde muzieknummers zullen er in het najaar op de mensheid worden losgelaten! En wat een gretigheid en elan gaat er van die man uit zeg! En als we dan nog de plannen hoorden die deze topmuzikant in petto heeft, smolt de grond helemaal onder onze voeten weg! Willy pinkte een traan weg bij het zien van zoveel schoonheid en declameerde plechtig :”Die mens verdient een eigen podium. En daar ga ik voor zorgen begot!”

 

Ook de acteurs zijn meer dan overtuigend gestart afgelopen week! Scene 7 en Scene 3 passeerden al de revue. Na wat aanvankelijk noodzakelijk gebroddel is het altijd een wonder te noemen dat er na verloop van tijd toch een aangenaam geheel uit tevoorschijn komt dat zelfs aangenaam is om naar te kijken. In een geïmproviseerd decor in ons repkot bij weldoener Sus op de Esseheide werden al heel wat tranen afgelachen om dan plots te realiseren dat telefoneren destijds toch niet zo eenvoudig is als het lijkt, he L.A.?

 

Ook de dansrepetities en zangherhalingen liggen vast voor deze zomer. Zelfs onze grimeuses Kelly, Lien en Monique wacht deze zomer een heuse cursus van Open Doek te wachten!

 

Bedankt iedereen voor de bezieling en geestdrift en een fijne vakantie!

HM Sepia bewerkt 112 HM Sepia bewerkt 184 HM Sepia bewerkt 085 HM Sepia bewerkt 059 HM Sepia bewerkt 027